Путін доручив новому генпрокурору РФ переглянути справу засудженого активіста, який допомагав українським морякам

Путін доручив новому генпрокурору РФ переглянути справу засудженого активіста, який допомагав українським морякам

Котова засудили до 4,5 року ув’язнення.

Президент Росії Володимир Путін доручив Генеральній прокуратурі переглянути справу засудженого до 4,5 року ув’язнення активіста Костянтина Котова.

Про це повідомляє пресслужба Кремля.

"Організувати перевірку законності і обґрунтованості обвинувального вироку щодо Котова К.О., за  наявності підстав вжити заходів прокурорського реагування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дедлайн виконання цього доручення встановлений до 31 березня 2020 року, а відповідальним призначено нового генпрокурора Ігоря Краснова.

"Вирок може бути скасований шляхом внесення подання Генпрокуратурою. У неї є такі повноваження, і не випадково доручення адресовано саме їй. Порушення, які виявлені нами в ході послідовного розгляду справи, на наш погляд, дають підстави як з одного боку Конституційному суду вибудувати свою думку, так і Генпрокуратурі внести протест на незаконний вирок Костянтину Котову", - зазначив адвокат Михайло Бірюков.

Нагадаємо, 5 вересня Тверський суд Москви засудив до 4,5 років активіста Костянтина Котова, який носив передачі військовополоненим українським морякам. Котова звинуватили у порушенні правил проведення мітингів. Справу проти нього розслідували лише три дні. Котов у своїх діях провини не бачить. 

За словами захисниці активіста Марії Ейсмонт, суддя відмовився долучити один з ключових доказів невинуватості Костянтина - відеозапис. На ньому видно, як Котов виходить з метро і нічого не скандує, а його затримують правоохоронці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація