Путін може довести Росію до банкрутства вже за два роки – польські ЗМІ

Путін може довести Росію до банкрутства вже за два роки – польські ЗМІ

У 2017 році Росія завдяки Путіну може збанкрутувати. / Фото: Getty Images/Fotobank

Таку думку висловили польські експерти, проаналізувавши останні макроекономічні дані з РФ.

Російська Федерація через імперську політику президента Володимира Путіна в умовах західних санкцій та зниження цін на енергоносії може збанкрутувати вже у 2017 році.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на польський бізнес-канал TVN24 Biznes i Swiat, аналізуючи останні макроекономічні дані з РФ.

Аналітики каналу звернули увагу на різке скорочення валютних резервів РФ, котрі є єдиним джерелом фінансування бюджетного дефіциту в умовах західних санкцій та зменшення доходів через падіння цін на нафту та газ у світі.

"За півроку вони зменшились з 500 млрд доларів до близько 370 млрд доларів, а це означає, що якщо вони зменшуватимуться такими ж самими темпами, то російській економіці загрожує банкрутство в 2017 році, а саме через 100 років після жовтневого перевороту", - зазначає телеканал.

Експерти також зазначають, що вже зараз росіяни стали біднішими через імперські амбіції свого президента, оскільки через агресивну політику Кремля проти України західні країни запровадили санкції проти РФ і значно знизився рівень життя російських громадян.

"Інфляція у Росії зросла у березні цього року до 16,9%. Це головним чином результат знецінення рубля, західних санкцій та російського ембарго на закупівлю, зокрема, продуктів харчування", - додає телеканал.

TVN24 Biznes i Swiat зазначає, що рубль вже знецінився приблизно на 40%, в середньому в країні зарплати зменшились на 10%, а без роботи залишаються близько 4 млн осіб, або 5,8% економічно активного населення.

"Коли зарплати падають, а ціни ростуть, живеться складніше. Точно живеться складніше росіянам, які мають платити високу ціну за імперські прагнення Володимира Путіна", - наголошує канал.

Повʼязані теми:

Наступна публікація