Путін назвав нову кількість російських військових, загиблих у Сирії

Путін назвав нову кількість російських військових, загиблих у Сирії

Путін озвучив ім'я ще одного загиблого / Фото: Reuters

Раніше у РФ стверджували, що один із силовиків загинув на Кавказі. 

Сьогодні, 17 березня, президент РФ Володимир Путін повідомив про п'ятьох російських військових, які загинули під час сирійської операції.

До цього моменту Росія офіційно визнавала смерть чотирьох силовиків. Під час урочистого нагородження військових, які повернулися з Сирії, Путін озвучив імена їх загиблих та їхніх вдів, запрошених на церемонію, пише Reuters. Серед них була і Юлія Журавльова – жінка має таке саме прізвище, як Федір Журавльов, військовослужбовець який загинув за нез'ясованих обставин в листопаді 2015.

Примітно, що згадуючи загиблих, Путін не називав їхніх прізвищ, а лише імена. Серед них був і Федір. Друг родини Журавльова повідомив журналістам, що упізнав дружину військового на кадрах з церемонії у Кремлі, яку транслювали російські канали.

До цього він розповідав, що Журавльов жив в Сонцегірську і служив в елітному спецпідрозділі, в завдання якого, зокрема, входить здійснення секретних операцій за кордоном. Неназваний екс-співробітник спецслужб РФ підтверджував Reuters , що військові, які базуються у цьому місті, виконують завдання на сирійській території.

Примітно, що раніше на похоронах Журавльова командир його підрозділу сказав, що він був убитий під час антитерористичної операції на Північному Кавказі, хоча ніяких даних про втрати під час неї там не було. Тоді у Міноборони РФ коментарів щодо смерті Журавльова не давали.  

Разом із вдовою Журавльова на церемонії в Кремлі Путін згадав імена вдів трьох інших військових, про смерть чоловіків яких оголошувалося публічно. П'ятим загиблим в Сирії був 19-річний  Вадим Костенко, який, за словами військових, повісився у себе на базі.

Своєю чергою, прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков підтвердив Reuters, що на церемонії було розкрито ім'я загиблого, але не навів подробиць.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін 14 березня дав наказ про виведення основної частини російської військової угруповання з Сирії. Перша група російських винищувачів покинула Сирію 15 березня. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація