Путін назвав санкції США "контрпродуктивними і безглуздими"

Путін назвав санкції США "контрпродуктивними і безглуздими"

Фото: Reuters

Російський президент сподівається, що в Америці визнають "безперспективність тиску на РФ".

Нові санкції, які США запровадили проти Росії, є контрпродуктивними і безглуздими.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з лідером Фінляндії Саулі Нііністьо, пише ТАСС.

"Що стосується санкцій [США проти Росії], то це дії контрпродуктивні і безглузді, особливо щодо такої країни, як Росія", - наголосив він.

Також Путін зазначив, що сподівається на те, що політична еліта США "рано чи пізно зрозуміє безперспективність санкцій тиску на РФ".

"Річ не тільки в позиції президента Сполучених Штатів, річ у позиції так званого істеблішменту, керівного класу в широкому сенсі слова. Сподіваюся, що усвідомлення того, що ця політика [санкцій проти РФ] не має перспектив, все-таки коли-небудь прийде до наших американських партнерів, і ми почнемо співпрацювати в нормальному режимі", - сказав президент РФ, запевнивши, що ані він, ані Дональд Трамп не розраховували вирішити всі проблеми між країнами на саміті в Гельсінкі, але оцінює зустріч як позитивну і корисну.

Нагадаємо, нова хвиля санкцій, яку США анонсували 8 серпня, торкнулася експорту електроніки та низки компонентів і технологій з нафтогазової галузі. Перший блок набирає чинності 22 серпня, активація другого запланована на осінь. Автори документа вважають Росію відповідальною за інцидент із застосуванням хімічної зброї у британському Солсбері.

Також 21 серпня Штати ввели санкції проти двох росіян, однієї російської та однієї словацької фірми в рамках американської програми, спрямованої проти кіберзлочинної діяльності, а також проти двох російських судноплавних компаній та шести суден за постачання нафти до Північної Кореї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація