Путін назвав США організаторами Євромайдану і "пожурив" Януковича за бездіяльність

Путін назвав США організаторами Євромайдану і "пожурив" Януковича за бездіяльність

Путін вважає, що Янукович повинен був діяти жорсткіше / Фото: Комсомольская Правда

У Росії показали фільм про окупацію Криму.

На Далекому Сході Росії вже показали скандальний фільм про окупацію Криму під назвою "Крим. Шлях на батьківщину", в якому використані кілька інтерв'ю з Володимиром Путіним.

У фільмі Путін заявив, що події на Євромайдані стали результатом бездіяльності екс-президента Віктора Януковича, який не підписав указ про силовий розгін протестувальників.

"Я не хочу давати оцінку його (Януковича) роботі. Він сказав: "Я не міг підписати наказ про застосування зброї. У мене рука не піднялася". Чи можна його засуджувати за це? Я не знаю. І я не збираюся цього робити. Не вважаю себе вправі це робити. Добре це чи погано - наслідки тяжкі від бездіяльності. Це очевидно", - заявив Путін.

Крім того, президент РФ звинуватив США в організації Євромайдану. Нібито ті курирували підготовку "націоналістів", яких, про версією Путіна, тренували на Західній Україні, в Польщі і частково в Литві.

"Фокус ситуації полягав у тому, що формально опозицію (в Україні), перш за все, підтримували європейці, але ми прекрасно знали, що реальними "ляльководами" були наші американські друзі. Це вони допомагали готувати націоналістів, бойові загони - на заході України, і в Польщі проходила підготовка, в Литві частково", - заявив президент РФ.

Як відомо, у Верховній Раді пропонують використати цей фільм в якості доказів посягання на суверенну територію для трибуналу в Гаазі. Європейські країни засудили картину, що розповідає про протиправні дії Росії щодо Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація