Путін назвав захоплення українських кораблів "невеликим інцидентом в Чорному морі"

Путін назвав захоплення українських кораблів "невеликим інцидентом в Чорному морі"

Фото: Reuters

Президент РФ звинуватив Україну в провокації.

Перзидент Росії Володимир Путін назвав захоплення українських кораблів в Керченській протоці "невеликим інцидентом" та звинуватив Україну в провокаціях.

Про це він заявив на 10 щорічному інвестиційному форумі ВТБ Капітал "Росія кличе!"

"Що стосується цього інциденту в Чорному морі. Це провокація, безумовно. Провокація, яка організована чинною владою напередодні президентських виборів в Україні в березні наступного року. Рейтинг чинного президента, по-моєму, знаходиться десь на п'ятій сходинці, у нього є шанси не увійти навіть до другого туру, тому потрібно щось робити, щоб ситуацію загострити і створити непереборні перешкоди для його конкурентів насамперед з опозиції", - сказав він.

Президент РФ заявив, що це просто "прикордонний інцидент не більше того".

"А зараз невеликий інцидент в Чорному морі і ввели військовий стан в країні. Ну явно напередодні виборів все це робиться. Абсолютно очевидний факт. А що було в 2014 році, коли Крим вирішив приєднається до Росії. Це ж зовсім інша історія, масштабна. Або важкі події ... війни в Україні на південному сході з застосуванням з боку урядових військ танків, важкої артилерії і авіації. І жодного воєнного стану не вводилося", - додав Путін.

Росія стягує до Криму військову техніку - ЗМІ

Росія стягує до Криму військову техніку - ЗМІ

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того самого дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

В ніч проти 26 листопада РНБО провела екстрене засідання та запропонувала ввести в Україні воєнний стан у зв'язку з агресією Російської Федерації в Азовському морі.

Після рішення Радбезу спікер Верховної Ради України Андрій Парубій скликав позачергове засідання Верховної Ради на понеділок, 26 листопада, о 16:00. Президент Петро Порошенко, своєю чергою, ввів у дію рішення та вніс до Верховної Ради законопроект про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні", який згодом затвердили українські депутати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація