"Путін не б'ється в істериці": у Кремлі прокоментували відкриття кримінальної справи проти Навального

"Путін не б'ється в істериці": у Кремлі прокоментували відкриття кримінальної справи проти Навального

Фото: Associated Press

Навального звинувачують у тому, що він нібито витратив на особисті цілі частину з 588 мільйонів рублів, які зібрали про пожертвування для "Фонду боротьби з корупцією".

Речник російського президента Дмитро Пєсков порадив звернутися до Слідчого Комітету з питанням, чому проти опозиціонера Олексія Навального порушили кримінальну справу нібито про шахрайство в особливо великому розмірі.

Про це речник Путіна сказав, відповідаючи на запитання журналістів, пишуть російські ЗМІ.

За його словами, у Кремлі не мають інформації щодо справи проти опозиціонера. "Путін не б'ється в істериці, Путін готується до наради з прем'єр-міністром і проводить міжнародні телефонні розмови, вітаючи своїх колег з наступаючим Новим роком»", - сказав Пєсков.

Він наголосив, що ситуація, пов'язана з Навальним не викликає у президента РФ жодних почуттів. "У Володимира Путіна викликають почуття завдання, які стоять перед ним і перед урядом", - каже прессекретар очільника Кремля.

Він наголосив, що різні відомства доповідають Путіну про свою роботу. Утім, не про кожну "кримінальну справу". "Зрозуміло, в установленому порядку про свою роботу відомства доповідають. Це не означає, звичайно, що будь-яку справу, яке порушується, будь-яка слідча дія, яка порушується щодо того чи іншого громадянина Російської Федерації, доповідається президенту. Звичайно, про це мови йти не може", - додав він.

До слова, у СК зазначають, що Навальний нібито витратив на особисті цілі частину з 588 мільйонів рублів, які зібрали про пожертвування для "Фонду боротьби з корупцією" та інших некомерційних організацій.

Нагадаємо, Навального отруїли речовиною з групи "Новачок" наприкінці серпня 2020 року. 18 днів він перебував у комі. Опозиціонера вже виписали зі стаціонару, але поки триває реабілітація, він залишається в Німеччині. Після повного одужання планує повернутись до Росії. Отруєння Навального "Новачком" підтвердили лабораторії у Німеччині, Франції та Швеції.

ЄС закликає Росію провести міжнародне розслідування замаху на Навального, російська влада заперечує сам факт отруєння. Поки Навальний лікувався в Берліні, у Москві арештували його квартиру й банківські рахунки. У Кремлі надалі заперечують отруєння опозиціонера.

Євросоюз, своєю чергою, ввів санкції через інцидент з опозиціонером. До списку потрапили шість осіб і Науково-дослідний інститут органічної хімії та технології. Зокрема, йдется про директора ФСБ Олександра Бортнікова, першого заступника голови адміністрації президента Сергія Кирієнка, начальника управління АП з питань внутрішньої політики Андрія Ярина. Під санкції ЄС також потрапили повноважений представник президента в Сибірському федеральному окрузі Сергій Меняйло і заступники міністрів оборони Павло Попов і Олексій Криворучко. У Кремлі заявили, що не бачать логіки у санкціях проти цих людей.

Олексію Навальному у Росії погрожують ув’язненням і негайно викликають до Москви

Олексію Навальному у Росії погрожують ув’язненням і негайно викликають до Москви

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація