Путін підписав закон про зброю, текст якого відрізняється від ухваленого Держдумою

Путін підписав закон про зброю, текст якого відрізняється від ухваленого Держдумою

Фото: Reuters

Це один із законів, за яким у Росії створюється нацгвардія.

Президент Росії Володимир Путін підписав поправки до закону про зброю. Це один з документів, які президент вніс до Держдуми у пакеті законопроектів про нацгвардію.

Пізніше з'ясувалося, що текст підписаного Путіним документа відрізняється від того, який був ухвалений парламентом, повідомляє РБК.

У двох версіях вказаний різний термін дії дозволу на зберігання зброї. Згідно з ухваленим Держдумою законом, дозвіл на зберігання зброї повинен видаватися громадянам на десять років, а у підписаному президентом — на п'ять, як і було до цього.

У Кремлі не змогли відповісти на питання, як міг статися такий казус. "У Кремлі розбираються", — сказав прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, пообіцявши пізніше розповісти про результати перевірки.

Нагадаємо, 5 квітня президент РФ Володимир Путін оголосив про створення російської національної гвардії. Її сформували на базі Внутрішніх військ. Нацгвардія РФ буде займатися боротьбою з тероризмом. Також на російських нацгвардійців покладуть виконання обов'язків, якими раніше займалися спецпідрозділИ ОМОН і СОБР.

Повʼязані теми:

Наступна публікація