Путін прилетів до Парижа на саміт "нормандської четвірки"

Путін прилетів до Парижа на саміт "нормандської четвірки"

Фото: Associated Press

Президентський борт приземлився в аеропорту французької столиці.

Президент Росії Володимир Путін прилетів до Парижа, де сьогодні, 9 грудня, у Єлисейському палаці відбудеться зустріч лідерів РФ, України, Франції та Німеччини. Про це повідомив журналіст Кремлівського пулу Дмитро Смирнов.

Російський борт номер один приземлився в аеропорту імені Шарля де Голля.  

До Парижа Путін прибув на саміт "нормандської четвірки". Також в нього заплановані окремі двосторонні зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським, канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном.

Нагадаємо, в Парижі 9 грудня відбудеться зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Згідно з графіком, наданим в Офісі президента, після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочнеться зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а о 15:30 - з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. 

О 16:00 запланована зустріч лідерів країн-учасниць "Нормандського формату", а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів. Після цього – зустріч Путіна та Зеленського віч-на-віч.

Раніше Володимир Зеленський назвав основні три питання, які будуть обговорюватися на саміті – звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", розведення військ по всій лінії фронту, а також умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

ТСН.ua розповідає деталі кожного із цих пунктів та чого очікувати від переговорів нормандської четвірки щодо Донбасу.

"Нормандська зустріч": чи говоритимуть Зеленський і Путін віч-на-віч

"Нормандська зустріч": чи говоритимуть Зеленський і Путін віч-на-віч

 

 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація