Путін прокоментував масовану атаку дронів на Москву та пригрозив мирним українцям "відповіддю"

Путін прокоментував масовану атаку дронів на Москву та пригрозив мирним українцям "відповіддю"

Путін відреагував на масовану атаку дронів по Москві 30 травня / Фото: ТСН.ua

Путін визнав, що були прильоти по Москві. Він заявив, що ППО є "над чим працювати".

Російський диктатор Володимир Путін прокоментував атаку безпілотників на Москву. Він заявив, що Україна "провокує на таку ж відповідь", а тому "українські громадяни повинні це розуміти".

Про це він сказав у вівторок, 30 травня, передають російські ЗМП.

"Хвилюють спроби викликати реакцію у відповідь Росії, спровокувати на таку ж відповідь, українські громадяни повинні це розуміти. Вони провокують нас на дзеркальні дії, подивимося, що з цим робити. Система ППО Москви спрацювала штатно, але є над чим працювати", - заявив господар Кремля.

Також Путін знову повторив пропагандистський наратив про те, що не Росія розв'язала війну 2014 року, а Київ.

"Що б ми не говорили, винних шукатимуть у Росії, але не ми розв'язали війну 2014 року, а київський режим", - збрехав російський диктатор.

Атака дронів на Москву 30 травня

Нагадаємо, рано-вранці 30 травня у Москві та Підмосков'ї пролунали вибухи. Влада повідомила, що область атакували безпілотники, внаслідок чого зафіксовані руйнування та постраждалі. В Міноборони РФ заявили, що за цим стоять українські спецслужби.

Вітм, за оцінками експертів міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm, запущені по Москві дрони були китайськими та прилетіли зі східної частини Московської області.

У Повітряних силах, коментуючи звинувачення Міноборони РФ про те, що це Україна завдала удару, назвали це неправдою. Як наголосив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, атака БпЛА по столиці РФ - це "їхні внутрнішні проблеми". Україна не має до цього жодного стосунку.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація