Путін розпереживався за українців, які поїдуть до ЄС у пошуках роботи після введення безвізу

Путін розпереживався за українців, які поїдуть до ЄС у пошуках роботи після введення безвізу

Володимир Путін / Фото: Reuters

Він "напророкував" українцям "принизливе становище" в Європі.

Російський президент Володимир Путін вважає, що після запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС збільшиться кількість українців, які шукатимуть роботу в Європі.

Про це він заявив під час прес-конференції.

"Візовий режим у Європі – анахронізм холодної війни і треба від нього позбавлятися щонайшвидше. Якщо українські громадяни отримають право безвізових поїздок у Європу, мені здається, це буде правильним кроком у правильному напрямку. Але, наскільки мені відомо, йдеться про надання віз без права на роботу. Виникає питання, чи збільшиться потік робочої сили з України в Європу? Звичайно, збільшиться", - сказав він.

Також російський президент спрогнозував, що українці, які працюють в РФ, також захочуть переміститися до країн ЄС.

"У нас в Росії за попередніми даними працює близько трьох мільйонів українців. Якщо в Європі буде відкрито безвізовий режим і якщо там заробляють трохи більше, то, звичайно, навіть люди з Росії спробують переміститися туди. Я вже не кажу про тих охочих переїхати з України працювати в Європу. Це буде серйозним навантаженням на ринок праці", - заявив Путін.

На його думку, українці в Європі будуть поставлені в принизливе становище, оскільки не будуть мати права працювати легально.

"Якщо не буде надане право на роботу, то тоді люди з України, які приїжджають працювати в Європу, будуть поставлені спочатку в дуже принизливе становище. Це означає, що вони повинні будуть працювати нелегально. Тобто вони будуть приїжджати на три місяці в рамках безвізового дозволу. Потім повертатися в Україну, відзначатися і одразу ж їхати назад. Це означає, що вони будуть нелегально працювати. Це означає, що вони не будуть соціально захищені. Це буде така жорстка експлуатація", - сказав Путін.

Повʼязані теми:

Наступна публікація