Путін скасував обмеження в наданні "політичного притулку" в Росії

Путін скасував обмеження в наданні "політичного притулку" в Росії

Фото: Reuters

Тепер кожне питання буде вирішуватися в індивідуальному порядку.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про скасування обмежень на надання політичного притулку у своїй країні. Відповідне повідомлення поширила прес-служба Кремля.

Попередній порядок надання політичного притулку був визначений у 1995-1997 роках. У Москві вважають, що ситуація у світі відтоді змінилася. "В указі раніше були визначені умови і обставини, при наявності яких іноземець не міг звернутися із заявою про надання йому політичного притулку. Події, що відбуваються останнім часом в світі, порушення прав людини, утисків журналістів і громадських діячів змушують людей шукати притулок за межами країн їх проживання", - пояснили офіційні речники Кремля.

Путін висловив антиукраїнську тезу про немовлят на сніданок

Путін висловив антиукраїнську тезу про немовлят на сніданок

Прес-служба заявила, що встановлені 20 років тому обмеження скасовуються. "Рішення в подальшому будуть прийматися індивідуально, в кожному конкретному випадку з урахуванням державних інтересів Російської Федерації", - наголосили у Кремлі.

Також цього дня "Державна Дума" Росії ухвалила у третьому читанні поправки про часткову декриміналізацію статті 282 КК РФ за розпалювання ворожнечі. Згідно із поправками, за перше порушення цієї статті так званому злочинцю загрожуватиме адміністративний штраф у розмірі від 10 до 20 тисяч рублів або громадські роботи чи адміністративний арешт. Кримінальна відповідальність наставатиме тоді, коли відповідне порушення буде здійснене повторно протягом року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація