Путін після України може спробувати розвалити Євросоюз – The Washington post

Путін після України може спробувати розвалити Євросоюз – The Washington post

Путін слідом за Україною може спробувати розвалити Євросоюз / Фото: East News

Росія з Китаєм і Індією може сформувати блок проти Заходу і підтримати проросійські сили у Франції, Греції і Італії.

Адміністрація президента США недооцінює Володимира Путіна і Росію, яку Барак Обама нещодавно назвав "регіональною" і не значною країною.

Про це сьогодні пишуть оглядачі The Washington Post Моллі Макк'ю і Грегорі Маніатіс. Вони переконані, що плани Кремля значно масштабніші, ніж просто завоювання України і сусідніх країн.

Вони припускають, що найближчі роки Путін присвятить створенню сильного Євразійського союзу, до якого увійдуть колишні союзники СРСР: Індія і Китай, а також Сирія і Венесуела.

Індія і Китай на сьогодні залежать від російських військових технологій, а "Газпром" і "Роснефть" вже працюють над угодами з Пекіном і Нью-Делі. Росія також розвиватиме економічні і військові відносини з країнами BRICS. Це дозволить вибудувати планетарну вертикаль проти Заходу.

"Їх співпраця може трансформуватися у військовий союз без будь-яких цінностей, який володіє військами і цілями, які Путін так наполегливо хоче протипоставити НАТО", - йдеться в статті.

Крім того, зауважують автори, Кремль спробує вдарити по Євросоюзу з середини, спровокувавши європейців підтримувати на виборах праві партії.

"Очікується, що праві у Франції, Греції, Італії, Угорщині та інших країнах посилять свої позиції на виборах в Європарламент у травні і сформують деструктивний антиєвропейський і проросійський блок. Це побоювання посилилося у неділю, коли французький "Національний фронт" продемонстрував значно кращі результати на місцевих виборах, ніж очікувалося", - пишуть оглядачі.

Журналісти The Washington Post зауважують, що Захід сподівається, що Путін не вторгнеться на континентальну Україну і зупиниться.

"Але надія – це не стратегія", - йдеться в статті.

Автори радять Заходу готуватися до довгострокової конфронтації з Кремлем, яка вже почалася через Україну.

Нагадаємо, американські експерти вважають, що Лондонська біржа може зупинити агресію Путіна проти України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація