Путін та Меркель не домовились про об’єми транзиту газу Україною – Кремль

Путін та Меркель не домовились про об’єми транзиту газу Україною – Кремль

Фото: Reuters

За словами речника російського президента, є суперечливі прогнози щодо зростання об’єму використання газу в Європі.

Президент Росії Володимир Путін та канцлер Німеччини Ангела Меркель під час переговорів обговорили збереження транзиту російського газу Україною, однак не домовились про конкретні об’єми.

Про це російським журналістам розповів прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Обговорювалася тема прогнозів обсягів споживання газу на європейському континенті. Було підкреслено, що ці прогнози зараз досить суперечливі і існують різні концепції. Очевидно, що споживання буде зростати, але в якій мірі - це як і раніше питання для подальшого опрацювання", - заявив він.

Пєсков також зазначив, що Путін знову запевнив Меркель у тому, що транзит російського газу Україною буде збережено.

Нагадаємо, 18 серпня президент Росії Володимир Путін провів зустріч із німецьким канцлером Ангелою Меркель. Розмова за зачиненими дверима у вузькому колі делегацій тривала 3,5 години. Жодних заяв за результатами зустрічі зроблено не було, однак помічник російського президента Юрій Ушаков зазначив, що Путін з Меркель обговорили можливе проведення саміту лідерів України, Росії, Німеччини та Франції у Парижі.

У середині травня німецька канцлер Ангела Меркель запевняла, що після будівництва газопроводу "Північний потік-2" роль України як транзитера газу повинна зберегтися.

Повʼязані теми:

Наступна публікація