Путін звинуватив Ізраїль у недотриманні домовленостей через збитий Іл-20

Путін звинуватив Ізраїль у недотриманні домовленостей через збитий Іл-20

Путін, Вучич і Нетаньяху на параді у Москві / Фото: Reuters

Командувач ВПС Ізраїлю прилетить до Москви звітувати про інцидент.

Президент Росії Володимир Путін у розмові з ізраїльським прем'єр-міністром Беньяміном Нетаньяху звинуватив Ізраїль у недотриманні домовленостей з Росією щодо запобігання небезпечних інцидентів в Сирії, коментуючи збиття літака Іл-20. Російський лідер закликав свого ізраїльського колегу надалі не допускати подібних інцидентів.

Про це повідомляє прес-служба Кремля за підсумками телефонної розмови між політиками, яка сталася 18 вересня за ініціативи ізраїльської сторони.

Путін заявив Нетаньяху, що операції ізраїльської авіації, під час якої був збитий російський літак, здійснюються в порушення суверенітету Сирії.

У Кремлі заявляють, що Нетаньяху висловив співчуття у зв'язку із загибеллю 15 військовослужбовців, які перебували на борту збитого Іл-20. Він пообіцяв надати всю інформацію про дії ізраїльської авіації цього дня, яку найближчим часом до Москви привезе командувач ВПС Ізраїлю.

Увечері 17 вересня Міноборони Росії заявило, що літак радіоелектронної боротьби Іл-20 зник над акваторією Середземного моря в момент нальоту ізраїльських винищувачів F-16 на сирійську провінцію Латакія. Також в момент зникнення були зафіксовані запуски ракет з французького фрегата Auvergne.

У російській Раді Федерації звинуватили Ізраїль у смерті 15 людей на борту Іл-20. Мовляв, Ізраїль запізно попередив Росію про удар по об'єктах у Сирії.

Нова російська втрата у Сирії. Над Середземним морем зник з радарів літак "Іл-20"

Нова російська втрата у Сирії. Над Середземним морем зник з радарів літак "Іл-20"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація