Путін у скандальному фільмі про Крим говорив про готовність застосовувати ядерну силу

Путін у скандальному фільмі про Крим говорив про готовність застосовувати ядерну силу

Путін визнав, що відправив силовиків РФ до Криму / Фото: Reuters

Глава РФ заявив, що ядерну зброю могли застосувати при "несприятливому" розвитку подій на півострові.

Російський президент Володимир Путін у пропагандистському фільмі  "Крим. Шлях на Батьківщину" про анексію Криму Росією заявив про повну бойову готовність ядерної сили РФ.

Він заявив про те, що "холодна війна" вже закінчилася, однак Росія могла задіяти ядерні сили у Криму.

"Ми готові були це зробити. Я розмовляв з колегами і говорив прямо так само, як і вам зараз кажу, відкрито, що це наша історична територія і там проживають російські люди, вони опинилися в небезпеці, і ми не можемо їх кинути", - цитує слова Путіна "Інтерфакс". 

"Що ж стосується наших сил ядерного стримування, то вони і так завжди в стані повної бойової готовності", - заявив Путін у стрічці, яку український уряд пропонував відправити до Гаазького суду.

Також російський президент визнав, що доручив відправити для окупації українського півострову силовиків російської розвідки, морської піхоти та десанту, пише російське видання "Газета.ru". 

 "Для того щоб блокувати і роззброїти 20 тисяч людей, звичайно, потрібен певний набір особового складу, і не просто за кількістю, але і за якістю. Потрібні були фахівці, які вміють це робити. Тому я дав доручення і вказівки Міністерству оборони, чого приховувати, під виглядом посилення охорони наших військових об'єктів у Криму перекинути туди спецпідрозділи Головного розвідуправління і сили морської піхоти, десантників ", - додав російський президент.

Примітно, що до виходу цієї стрічки Путін постійно заперечував причетність  російських силовиків до окупації Криму і розповідав байки про "кримську самооборону".

Як повідомлялося раніше, у стрічці про анексію Криму Путін назвав США організаторами Євромайдану і "пожурив" Януковича за бездіяльність. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація