Путін виступив на архієрейському соборі РПЦ

Путін виступив на архієрейському соборі РПЦ

Фото: mospat.ru

Орган управління церквою затвердив зміни, що стосуються УПЦ МП.

Таємничістю оповитий архієрейський собор РПЦ та участь у ньому ієрархів Української православної церкви Московського патріархату. Прес-служба УПЦ МП навіть відмовилася повідомити, хто саме з єпископів, окрім предстоятеля митрополита Онуфрія, перебуває в Москві, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Із уривків інформації стало відомо про те, що РПЦ нібито розширила права УПЦ МП щодо самоуправління, однак насправді зміни тільки закріпили цю структуру за Москвою. Комісію щодо діалогу з УПЦ-КП очолив не український архієрей, а митрополит із Росії. Також відомо, що на соборі виступив президент РФ Володимир Путін.

Як повідомлялося, глава Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій на засіданні архієрейського собору РПЦ попросив підкреслити особливий статус Української православної церкви Московського патріархату в статуті РПЦ. У відповідь було ухвалено рішення про надання Українській православній церкві Московського патріархату більшої самостійності від РПЦ. Речник УПЦ-КП архієпископ Євстратій Зоря пояснив це спробою захистити УПЦ МП від законопроекту про церкви із іноземним центром реєстрації.

Кореспондент ТСН Роман Цимбалюк

Церква Московського патріархату в Україні стала більше залежною від Москви

Церква Московського патріархату в Україні стала більше залежною від Москви

Повʼязані теми:

Наступна публікація