Путін вніс до Держдуми зміни до Конституції Росії

Путін вніс до Держдуми зміни до Конституції Росії

Фото: Associated Press

Запропонований Путіним законопроєкт обговорюватимуть на позачерговому засіданні.

Президент РФ Володимир Путін у понеділок, 20 січня, вніс проєкт закону щодо змін до російської Конституції на розгляд Держдуми. На обговорення законопроєту рада Держдуми збереться завтра, 22 січня.

Про це інформують росЗМІ.

"Президент Росії Володимир Путін вніс до Держдуми проєкт закону про внесення поправок до Конституції РФ. Представниками президента Росії під час розгляду згаданого законопроєкту в Державній Думі будуть співголови конституційної комісії Андрій Клішас, Павло Крашенинников і Талія Хабрієва", - цитує ТАСС речника російського президента Дмитра Пєскова.

Крім того, пише "РИА Новости", голова думського комітету з фізкультури і спорту Михайло Дегтярьов сказав, що обговорювати правки до Конституції РФ рада Держдуми планує у вівторок, 21 січня, на позачерговому засіданні.

Нагадаємо, тільки-но Путін оголосив про бажання змінити російську конституцію, неочікувано прем'єр Дмитро Медведєв разом з усім урядом склали повноваження. Наразі президент РФ вже підписав указ про відставку. На Медведєва він поклав тимчасове виконання обов'язків очільника уряду РФ, а самому уряду наказав виконувати свої обов'язки до формування нового.

Разом з цим Путін планує ввести посаду заступника секретаря Ради безпеки РФ і запропонувати її Дмитру Медведєву.

16 січня Держдума проголосувала за призначення нового прем'єр-міністра. Ним стане запропонований Путіним напередодні ексголова Федеральної податкової служби Михайло Мішустін.

Уряд РФ на чолі з Медведєвим подав у відставку

Уряд РФ на чолі з Медведєвим подав у відставку

Повʼязані теми:

Наступна публікація