Путін з Меркель та Олландом обговорили ситуацію в Україні та Сирії

Путін з Меркель та Олландом обговорили ситуацію в Україні та Сирії

Фото: kremlin.ru

Президент РФ наголосив на безальтернативность Мінських домовленостей як основи для розв'язання кризи.

Російський лідер Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд в ході телефонної розмови обговорили ситуацію в Сирії і в Україні.

Про це повідомляється на сайті Кремля.

"Обговорювалася ситуація в Україні, зокрема, перспективи подальшого міжнародного сприяння врегулюванню внутрішньоукраїнського конфлікту шляхом неухильного виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року", - йдеться в повідомленні.

У ході розмови, Путін наголосив на безальтернативності цих домовленостей як основи для розв'язання кризи.

Було домовлено активізувати консультації в різних форматах. Лідери країн також обмінялися думками щодо сирійської проблематики. Була відзначена важливість координації зусиль міжнародного співтовариства у боротьбі проти терористичної загрози.

Президент РФ також висловив надію на те, що зустріч по Сирії в Лозанні, яка відбудеться 15 жовтня, буде результативним з точки зору реального сприяння врегулюванню в Сирії".

Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд попередив про можливість "заморожування" конфлікту на Донбасі в разі зриву домовленостей, досягнутих в Мінську. Відповідну заяву він зробив на Парламентській Асамблеї Ради Європи.

Олланд зазначив, що вважає пріоритетним питання проведення місцевих виборів, а не повернення Києву контролю над українсько-російським кордоном. Тому що мінськими угодами ніби передбачений саме такий порядок: припинення вогню, роззброєння і потім відразу - вибори. "Відверто кажучи, прогрес дуже повільний. Треба рухатися вперед щодо політичних питань, які дозволять провести вибори на сході України якомога швидше. Як це закладено в мінські угоди, з дотриманням українських законів та міжнародних стандартів", - підкреслив президент Франції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація