Путін заявив про підготовку нової хіматаки в Сирії

Путін заявив про підготовку нової хіматаки в Сирії

Володимир Путін / Фото: Reuters

Російський лідер згадав про початок американської кампанії в Іраку. 

Президент РФ Володимир Путін попередив про підготовку нових хімічних атаках в Сирії, які нібито будуть здійснені як провокація проти влади президента Сирії Башара Асада.

Про це повідомляє Russia Today.

За словами російського лідера, відбутися вони мають у передмісті сирійської столиці.

"У нас є інформація з різних джерел, що подібні провокації, а я інакше це назвати не можу, готуються і в інших регіонах Сирії, в тому числі в південних передмістях Дамаска, де збираються підкинути знову якусь речовину і звинуватити в її застосуванні сирійську офіційну владу", - сказав глава РФ, відповідаючи на запитання про можливість здійснення нових хімічних атак.

Ситуацію в Сирії Путін порівняв з початком американської кампанії США в Іраку, коли американська сторона показала хімічну зброю, виявлену там.  

"Після цього почалася кампанія в Іраку, військова, а закінчилася вона руйнуванням країни, зростанням терористичної загрози і появою ІДІЛ", - додав він.  

Нагадаємо, зростання напруженості між США та Росією відбулося після того, як американці завдали ракетного удару по сирійській авіабазі  у відповідь на хімічну атаку уряду Сирії 4 квітня у містечку Хан-Шейхун, у результаті якої загинули і отримали поранення сотні невинних сирійців, в тому числі жінки і діти.

Президент США Дональд Трамп закликав "всі цивілізовані держави" приєднатися до Сполучених Штатів, щоб покласти край конфлікту в Сирії. Він заявив, що Вашингтон зобов'язаний "стримувати і запобігати поширенню і використанню смертоносного хімічної зброї", яку, за його словами, безсумнівно використовувала сирійська влада.

Своєю чергою держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Росія виявилася неспроможною виконати свої зобов'язання 2013 року для захисту Сирії від хімічної зброї. За його словами, РФ є співучасником, або просто некомпетентною", оскільки не дотримується угоди з утилізації хімічної зброї в країні.

Глава РФ Володимир Путін заявив, що ця атака порушує міжнародне право.   

Росія та Іран пригрозили США застосуванням сили

Росія та Іран пригрозили США застосуванням сили

Повʼязані теми:

Наступна публікація