Путін змінив російського посла в США

Путін змінив російського посла в США

Фото: Reuters

Новий дипломат також поєднає цю посаду з постом постійного спостерігача Росії при ООН у Вашингтоні.

Президент Російської Федерації Володимир Путін призначив новим послом в США заступника міністра закордонних справ Анатолія Антонова.

Про це йдеться в його указі, розміщеному на сайті Кремля.

Антонов змінить на цій посаді Сергія Кисляка. Останньому, як зазначає видання "Медуза", пророкують крісло сенатора в Раді федерацій. Він має посісти нову посаду після виборів у вересні і буде представляти інтереси одного з російських губернаторів.

Нагадаємо, між Росією та США розгорівся дипломатичний скандал після введення нових санкцій проти РФ. 27 липня за документ, який збільшує економічний тиск на Москву - проголосували 98 американських сенаторів, проти - лише двоє. Раніше, так само переконливо, документ підтримали і в палаті представників. Це означає, що конгресмени можуть подолати президентське вето, якщо глава США Дональд Трамп відмовиться підписувати закон.

РФ у відповідь закликала США до 1 вересня скоротити кількість своїх дипломатів на російській території до 455 і з 1 серпня пообіцяла припинити використання посольством США в Росії всіх складських приміщень в Москві та дачі в Срібному бору.

Посольство США в Росії заявило, що з 23-го серпня припиняє видачу неімміграційних віз для росіян. Процедуру видачі планують відновити, однак у скороченому обсязі: з 1 вересня 2017 року співбесіди для отримання неімміграційної візи США будуть відбуватися тільки в посольстві США в Москві, в регіонах видачу припинять.

Повʼязані теми:

Наступна публікація