Путін зустрівся з кемеровськими активістами. Закликав не вірити інформації в соцмережах про кількість жертв

В будівлі судмедекспертизи він повідомив, що немає сенсу сумніватися в офіційних даних.

Президент Росії Володимир Путін зустрівся з ініціативною групою громадян, які висловлювали недовіру до розслідування пожежі в торговому центрі в Кемерові.

Про це повідомляє Интерфакс-Россия.

В будівлі судмедекспертизи він повідомив, що немає жодного сенсу сумніватися в офіційних даних щодо кількості загиблих під час пожежі і порадив не вірити інформації, яка поширюється в соціальних мережах.

"Як ви допустили ухвалення таких рішень щодо цього будинку?" - Путін поставив запитання главі міста Іллі Середюку щодо будівлі ТРЦ. Той відповів, що рішення про введення в експлуатацію було видане 2014 року, коли він ще не був на посаді. Водночас він визнав, що остання перевірка будівлі здійснювалася 2016 року.

"Два роки не здійснювалися перевірки, хоча безпека мала бути забезпечена", - сказав Путін.

Присутнім громадянам, серед яких були родичі загиблих і постраждалих, президент РФ запевнив, що розслідування трагедії буде здійснюватися ретельно, незважаючи на посади і звання. "Навіть не сумнівайтеся, що всі винні будуть покарані", - сказав Путін.

Він також відвідав у лікарні постраждалих у пожежі. Глава РФ поспілкувався з 18-річним Іваном Заварзіним, який під час пожежі вистрибнув з четвертого поверху. Він розповів, що перебував у торговому центрі зі своїм батьком, і що в перші хвилини багато хто не повірив у серйозність того, що відбувається і думав, що тривога навчальна. Його батько живий.

Співробітник МНС РФ Андрій Сергеєв у відповідь на запитання Путіна про можливі причини пожежі сказав, що вважає неправильною всю конструкцію торговельного центру з вузькими проходами і незручними евакуаційними виходами.

"Проблеми - це величезна площа (пожежі), просто не було можливості підібратися до вогнища. І людям, які там перебували, було дуже складно дістатися до шляхів евакуації - дим рухається набагато швидше. Незрозуміло, куди бігти, тому люди заходили в глухий кут і не змогли вибратися. Елементарна проблема великих конструкцій, площ. Їх треба якось розділяти. Люди не зможуть швидко покинути такі будівлі, дістатися до виходів, тим паче, вони чомусь не були відкриті", - сказав Сергеєв.

Своєю чергою, перший віце-губернатор Кемеровської області Володимир Чернов на мітингу заявив, що користувачі соцмереж, які поширюють чутки про сотні загиблих, мають нести відповідальність за свої дії.

"Ті, хто поширює ці записи (з великою кількістю загиблих - ред.), повинні відповісти за наклеп за повною програмою", - сказав Чернов.

Він також підкреслив, що готовий понести відповідальність, якщо в його діях знайдуть порушення. "Якщо скажуть, що винен - я піду", - заявив Чернов.

Член ініціативної групи Расім Яролієв, що який складає на площі альтернативний список зниклих безвісти на пожежі, повідомив, що наразі йому надали інформацію про 78 зниклих, з яких близько 70 - діти.

Журналісти в Кемерові поставили главі МНС РФ запитання про те, що в соцмережах з'явилася інформація про сотні загиблих. "Спростовуйте це. Всього 64 тіла наразі. Пошуки решти людей тривають ", - сказав Пучков.

У Кемерові сотні людей вийшли на масовий мітинг

У Кемерові сотні людей вийшли на масовий мітинг

Нагадаємо, 25 березня в центрі російського міста Кемерово загорівся торговельно-розважальний центр "Зимняя вишня". Віце-губернатор області Володимир Чернов розповів, що пожежа спалахнула в дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку. В будівлі впали два з трьох кінозалів - вони провалилися з четвертого на третій поверх. Слідчі виявили серйозні порушення: пожежні виходи були заблоковані, а співробітник приватного охоронного підприємства після отримання сигналу про пожежу відключив систему оповіщення. За останніми даними, загинуло 64 людини.

Трагедія в Кемерові: час згадати про пожежну безпеку

Трагедія в Кемерові: час згадати про пожежну безпеку

Повʼязані теми:

Наступна публікація