Путін звинуватив Трампа у дестабілізації ситуації на Близькому Сході через рішення щодо Єрусалиму

Путін звинуватив Трампа у дестабілізації ситуації на Близькому Сході через рішення щодо Єрусалиму

Фото: Пресслужба Кремля

Статус міста повинні обговорювати безпосередньо Палестина і Ізраїль, вважає російський президент.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що рішення адміністрації президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю "дестабілізує і без того складну ситуацію на Близькому Сході".

Про це Путін заявив в Анкарі після зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, передає прес-служба Кремля.

Палестинці влаштували масові заворушення через рішення президента США щодо Єрусалиму

Палестинці влаштували масові заворушення через рішення президента США щодо Єрусалиму

На думку російського президента, рішення Трампа може перекреслити перспективи палестино-ізраїльського мирного процесу.

"Росія виходить з того, що це врегулювання має будуватися виключно і в повному обсязі на раніше прийнятих рішеннях в рамках Організації Об'єднаних Націй. Конкретні параметри угоди щодо статусу Єрусалиму – предмет прямих палестино-ізраїльських переговорів", - заявив Путін.

Нагадаємо, 6 грудня президент США офіційно визнав місто столицею Ізраїлю. Після чого, тисячі обурених мусульман в усьому світі вийшли на акції протесту, оскільки статус міста є одним з найгостріших питань в арабо-ізраїльських відносинах, бо кожен вважає його своїм. 

Внаслідок протистоянь палестинців та ізраїльських силовиків у секторі Ґаза та на західному березі річки Йордан загинули вже 4 представники так званого "дня гніву", незгодних з визнанням Сполученими Штатами Єрусалима столицею Ізраїлю. Із території, підконтрольної ХАМАС у секторі Ґаза, бойовики випустили щонайменше три ракети в сторону ізраїльських міст. Після цього військова авіація Ізраїлю завдала по бойовиках авіаудар, внаслідок якого загинули двоє озброєних палестинців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація