Путінські "Нічні вовки" вперше з 2012 року не отримали жодного президентського гранту

Путінські "Нічні вовки" вперше з 2012 року не отримали жодного президентського гранту

Фото: Getty Images

Байкерам відмовили у всіх трьох заявках.

Пропутінська байкерська організація "Нічні вовки" вперше з 2012 року не отримала жодного президентського гранту.

Про це повідомляє "КоммерсантЪ".

"Нічні вовки" подавали три заявки на гранти, дві з них навіть не були допущені до експертизи, як невідповідні до умов конкурсу. Проект третього гранта був відхилений.

Пропутінські байкери хотіли отримати 2,6 млн рублів на створення "Карти туристичної історії", орієнтованої на іноземну аудиторію, ще 3,8 млн рублів – на фестиваль мандрівників "Побратим", який повинен був зміцнити міжнаціональнуі міжрелігійну згоду у Чечні. Ці дві заявки не були розглянуті.

Ще одна заявка на суму 9,5 млн рублів стосувалася "Дитячих новорічних ялинок у Байк-центр" у Москві. Експерти розглянули і відхилили цей проект.

Починаючи з 2012 року, "Нічні вовки" щороку отримували мільйонні президентські гранти. Загальна сума склала не менше 60 млн руб. Ці гроші витрачалися на щорічні байкерські ялинки, фестиваль каскадерів, байк-шоу "П'ята імперія" та проект "Російський меч".

При цьому ЗМІ повідомляли про те, що, незважаючи на отримання гранту, байкери продають квитки на "Новорічні ялинки", а самі ялинки відбуваються в приміщенні, де в інший час продають алкоголь.

Повʼязані теми:

Наступна публікація