"Пузаті буржуї": Лукашенко доручив "привести до тями" білоруських підприємців

"Пузаті буржуї": Лукашенко доручив "привести до тями" білоруських підприємців

Фото: Associated Press

Представників приватного бізнесу він назвав "буржуями".

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив уряду створити в країні систему перевірок приватного бізнесу, представники якого звільняють людей через їхні політичні погляди.  

Про це повідомила пресслужба Лукашенка. 

За словами президента Білорусі, роботу втрачає чимало громадян, які не погоджуються підтримати "альтернативних так званих кандидатів" на президентських виборах в країні, запланованих на 9 серпня. Відповідні скарги він отримав від білорусів.

"Викидають людей беззахисних, у кого немає грошей, тата, мами, які можуть захистити... Це що за система? На Гоа, Канари, ще якісь острови у них є гроші виїхати, а людям нормальну зарплату заплатити не можуть, та ще й з роботи виганяють", - зауважив Лукашенко.

За словами глави Білорусі, скарги надходять саме на приватні компанії, а не на державні підприємства. Тому він доручив генпрокурору, комітету держконтролю і іншим структурам "прошерстити цих пузатих буржуїв" і "привести їх до тями"

"Я ще на початку року просив не звільняти людей через цю пандемії. Справа ж тут не в виборах. Ні, почали викидати", - сказав Лукашенко.

Нагадаємо, Александр Лукашенко вшосте візьме участь у президентських виборах. Він є чинним президентом від 1994 року. 

3 червня президент Білорусі ухвалив рішення змінити склад уряду країни. Новим прем'єром став Роман Головченко.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація