Пєсков відхрестився від "таємничого послання" Путіна на Федеральних зборах

Пєсков відхрестився від "таємничого послання" Путіна на Федеральних зборах

Катастрофа А321 не буде головною темою Путіна / Фото: Reuters

Тему виступу у Кремлі так і не розкрили. 

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков спростував інформацію про те, що головною темою послання Володимира Путіна на Федеральних зборах будуть питання безпеки через авіакатастрофу пасажирського літака А321 у Єгипті.

"Ні, це не так", - сказав представник Кремля, коментуючи інформацію, яку поширили ЗМІ.

Про те, що президент у своєму посланні Федеральним зборам цього року приділить велику увагу питанням безпеки після авіакатастрофи в Єгипті, написав "КоммерсантЪ".

8 листопада глава комітету Конгресу з національної безпеки США Майкл Маккол висловив переконання, що катастрофа російського літака A321 сталася через вибух бомби, за яким стоїть Ісламська держава. Він також порівняв це з терактом 9/11.

Таку ж версію 8 листопада озвучили й єгипетські експерти. Так, згідно з даними єгипетської комісії з розслідування причин катастрофи A321, з упевненістю в 90 відсотків літак впав через бомбу.

Раніше стало відомо, що на останніх секундах запису катастрофи А321 помітили сторонній шум. Згідно з аналізом уламків, літак зруйнувався в повітрі. Конкретного висновку щодо причин аварії А321 комісія ще не дійшла.

Водночас прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що будь-які припущення щодо того, що на борту пасажирського літака вибухнула бомба, мають характер спекуляцій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація