Радбез ООН призначив засідання через рішення Путіна про паспорти для ОРДЛО

Радбез ООН призначив засідання через рішення Путіна про паспорти для ОРДЛО

Фото: Associated Press

Дипломати обговорять ситуацію в четвер.

Рада Безпеки ООН збереться на засідання щодо видачі російських паспортів жителям окупованих районів Донецької і Луганської областей України. Захід заплановано провести в четвер, 25 квітня, повідомляє Укрінформ.

Засідання Радбезу розпочнеться о 15:00 годині за місцевим часом у Нью-Йорку. В Україні в цей момент буде 22:00 вечора.

Київ звернувся до Радбезу ООН щодо указу Путіна про паспорти мешканцям ОРДЛО

Київ звернувся до Радбезу ООН щодо указу Путіна про паспорти мешканцям ОРДЛО

Інформація наводиться з посиланням на речника постійного представництва України при ООН Олега Ніколенка. “Засідання Радбезу ООН скликане на вимогу України”, - заявив він.

Дипломат додав, що рішення РФ порушує статут ООН, резолюцію про імплементацію Мінських домовленостей, за яку голосувала й Росія, та самі ці домовленості. “Ми вдячні делегації Німеччини, яка нині головує у Раді Безпеки, та іншим партнерам України за оперативну реакцію на наш запит”, - додав Ніколенко.

Як повідомлялося, 24 квітня президент Росії Володимир Путін своїм указом спростив процедуру надання російського громадянства жителям самопроголошених так званих "ДНР" і "ЛНР". Українські дипломати висловили рішучий протест проти цього. Президент Петро Порошенко виступив із терміновим зверненням щодо цієї ситуації. Дії РФ засудили і в штабі переможця президентських виборів Володимира Зеленського. В українському уряді закликали мешканців окупованих територій не приймати російські паспорти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація