Реформи або Frexit: Макрон, якому пророкують перемогу на виборах у Франції, застеріг ЄС

Реформи або Frexit: Макрон, якому пророкують перемогу на виборах у Франції, застеріг ЄС

Фото: Reuters

Макрон знищить Ле Пен у другому турі, набравши понад 60% голосів.

Центрист Еммануель Макрон переможе у другому турі президентських виборів у Франції, призначеного на 7 травня, набравши 61% голосів.

Натомість його опонентка — націоналістка Марін Ле Пен набере лише 39% голосів. Так результати показало останнє опитування громадської думки, передає Reuters.

Водночас нещодавно в інтерв'ю ВВС Макрон заявив, що не відкидає можливості сценарію Frexit (вихід Франції із ЄС), якщо Євросоюз не здійснить низку реформ.

"Я проєвропейський кандидат, протягом кампанії я постійно захищав європейську ідею і європейську політику, тому що вважаю їх надзвичайно важливими для французького народу й місця нашої країни в епоху глобалізації", — заявив Макрон.

Водночас лідер руху "Вперед!" наполягає на змінах в ЄС, пояснюючи це тим, що французи "дуже розлючені, нетерплячі, а дисфункція ЄС не може залишатися постійною".

Макрон наголосив, що якщо він дозволить функціонувати ЄС без змін, з його боку це буде "зрадою".

"А я цього не хочу, тому що наступного дня ми отримаємо Frexit чи знову "Національний фронт", — пояснив він, маючи на увазі партію, яку донедавна очолювала Марін Ле Пен.

Відзначимо, що Макрон протягом передвиборчої кампанії виступає за залишення Франції в складі ЄС, чого не можна сказати про його конкурентку Ле Пен.

Нагадаємо, 23 квітня французи вже в одинадцятий раз обирали президента П'ятої республіки. Цього дня відбувся перший тур виборів, за результатами якого із 11 кандидатів у президенти Франції у другий, фінальний тур, вийшли лише двоє — першість здобув центрист Еммануель Макрон із 23,75% голосів, а за ним "пробилася" і ультраправа Марін Ле Пен із 21,53% голосів. Остаточна битва призначена на 7 травня, а за нею вже проведуть і парламентські вибори.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація