Рекордна смертність упродовж доби: в Іспанії прогнозують пік заражень коронавірусом COVID-19

Рекордна смертність упродовж доби: в Іспанії прогнозують пік заражень коронавірусом COVID-19

Фото: Associated Press

У країні майже 2,2 тисячі померлих.

Коронавірус шириться в Іспанії. У країні понад 33 тисячі інфікованих та майже 2,2 тисячі померлих. За добу недуга забрала життя рекордну кількість життів - понад 450 осіб.

Про це в ексклюзивному коментарі ТСН.ua розповів німецький журналіст-міжнародник Карл Куяс-Скрижинський, який мешкає в Іспанії.

За словами журналіста, про покращення ситуації наразі рано говорити. "Намітився перелом або це тільки моментальне зниження. В Іспанії очікують, що на цей тиждень припаде пік заражень", - каже Карл Куяс-Скрижинський.

У неділю, 22 березня, використання громадського транспорту впало на 90%. Приміром, торік було зафіксовано на 5,05 млн поїздок більше. Натомість Airbus частково відновлює виробництво в Іспанії і Франції, яке було зупинене чотири дні тому.

Журналіст розповів про феномен, який виокремив іспанський професор соціології. Йдеться про становище дітей.

"У країні сім мільйонів дітей молодше 15 років. Всі вони повинні перебувати вдома, а без можливості вийти на вулицю. У той же час господарі домашніх тварин (в Іспанії 13 мільйонів зареєстрованих домашніх тварин) можуть виходити на прогулянку зі своїми вихованцями. Професор закликає переглянути цей перекіс. Тим, у кого є великі будинки або просторі квартири, легше переносити режим підвищеної готовності, що дії у країні, ніж сім'ям, які з двома дітьми живуть на 90 квадратних метрах", - наголошується.

За словами журналіста, назріває конфлікт між Іспанією і Брюсселем. Мадрид вважає, що ЄС робить дуже мало для запобігання економічних і фінансових ефектів коронавірусу. "Іспанія вимагає "Плану Маршалла" для Європейського Союзу і випуску так званих "Коронабондів" - боргових цінних паперів, які допомогли б розділити ризики між всіма країнами. Німеччина, Нідерланди і Фінляндія завжди виступали проти такого кроку", - наголошує журналіст.

Він додає, що вжиті урядом заходи коштують 100 тисяч робочих місць в день.

Нагадаємо, спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Через карантин світові зірки переходять на онлайн-спілкування з прихильниками

Через карантин світові зірки переходять на онлайн-спілкування з прихильниками

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація