Рекордні пожежі у США: кількість загиблих збільшується

Рекордні пожежі у США: кількість загиблих збільшується

Фото: Associated Press

Загинуло щонайменше 33 людини.

Щонайменше 33 людини загинуло в лісових пожежах, які охопили захід Сполучених Штатів. Десятки тисяч евакуйовані, багато хто досі не знає, втратив він оселю, чи ні.

Що наразі відбувається у вигорілих до щенту населених пунктах - у сюжеті ТСН.Ранок. 

Влада Орегону каже, що готова до великої кількості загиблих. Адже до вкритих попелом тіл, можливо, ще просто не встигли дістатися. На сотні кілометрів навкруги все перебуває в густому диму.

"Ми втратили 99 відсотків бізнесу, п'ять різних будинків, магазинів, усі заправки, вінтажні машини вартістю в 250 тисяч доларів. На них немає жодного страхування", - каже постраждалий від пожежі Джордж Кобл. За його словами, вогонь підступив настільки швидко, що навіть готові до евакуації мешканці не встигли зібрати нічого: машини, речі - все довелося залишати.

У притулках для евакуйованих роблять усе можливе, аби втеча від вогню не принесла нової халепи - спалаху епідемії коронавірусу. "Ми намагаємося стежити, аби всі зберігали дистанцію одне від одного, мінімізуємо контакти, роздаючи припаси", - розповідає менеджер притулку Джеремі ван Кейрен.

Наче апокаліпсис: десятки тисяч американців досі не знають, чи втратили вони свої оселі внаслідок пожежі

Наче апокаліпсис: десятки тисяч американців досі не знають, чи втратили вони свої оселі внаслідок пожежі

За неповних два місяці до президентських виборів вогонь швидко став політичною темою новин. Президент США Дональд Трамп звинувачує в усьому керівництво національних парків. Очільник Сполучених Штатів збирається особисто відвідати погорілу Каліфорнію.

Натомість демократи продовжують наголошувати, що головна проблема - зміна клімату. Крім того, вони закидають Трампу, що він її ігнорує. До слова, шість з 20 найбільших пожеж в сучасній історії Каліфорнії трапилися цього року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація