РФ разом з Китаєм та Іраном вперше проведуть спільні військові навчання

РФ разом з Китаєм та Іраном вперше проведуть спільні військові навчання

Фото: Associated Press

Ініціатором навчань виступив Іран.

Іран проведе військові навчання з Росією і Китаєм у відповідь на направлення додаткових військ США до Саудівської Аравії.

Про це заявив представник Генштабу збройних сил Ірану Кадір Нізамі, передаю іранські ЗМІ.

За словами Нізамі, військові навчання відбудуться в північній частині Індійського океану і в Оманскькій затоці. В іранському Генштабі підкреслили, що це будуть перші тристоронні навчання з Росією і Китаєм.

Також повідомляється, що Тегеран ініціював вчення після того, президент США Дональд Трамп схвалив відправлення американських військовослужбовців на Близький Схід.

Нагадаємо, у Саудівській Аравії 14 вересня сталася пожежа на одному з найбільших в світі нафтопереробних заводів Saudi Aramco. У Міністерстві внутрішніх справ країни повідомили, що два об'єкти компанії Saudi Aramco на великих родовищах Абкайке і Хурайсе піддалися атаці з використанням дронов. Відповідальність за напад взяли на себе єменські повстанці-хусити, але у США впевнені, що за атакою стоїть Іран.

Saudi Aramco - державна компанія Саудівської Аравії, яка контролює нафтові потужності країни. 2018 року експерти Moody's Investors Service назвали її найприбутковішою компанією в світі - чистий прибуток Saudi Aramco склала $ 111,1 млрд. Це більше, ніж показали Apple, Google і ExxonMobil разом узятих. Saudi Aramco називає свій НПЗ найбільшим у світі, він може переробляти до 7 млн барелів у день. У 2006 році бойовики-смертники терористичної організації "Аль-Каїда" зробили невдалу спробу влаштувати вибух на заводі.

Детальніше про те, як розвивались події через напад на саудівські заводи читайте у матеріалі ТСН.ua.

Головними дестабілізаторами США є Росія, Китай та Іран - Марк Еспер

Головними дестабілізаторами США є Росія, Китай та Іран - Марк Еспер

Повʼязані теми:

Наступна публікація