РФ заборонила туркам займатися будівництвом і туризмом на російській території

РФ заборонила туркам займатися будівництвом і туризмом на російській території

Туркам не дозволять займатися туризмом у РФ / Фото: Reuters

"Табу" не торкнеться 53 компаній. 

Російський уряд затвердив перелік робіт, до яких із 1 січня 2016 року буде заборонено залучати турецькі компанії.

Відповідний документ оприлюднила прес-служба російського Кабінету міністрів.

Зокрема до вказаного реєстру потрапили будівництво, архітектурне та інженерно-технічне проектування, діяльність туристичних агентств, готелів, виконання робіт для забезпечення державних потреб та обробка деревини, пише Slon.

Наголошується, що заборона не стосуватиметься тих контрактів, які були підписані до 30 грудня 2015 року. Також було опубліковано перелік організацій, яких не торкнеться заборона на найм громадян Туреччини.

До нього увійшли "Рено Росія" і "Форд Соллерс", що займаються складанням автомобілів, всього в списку 53 компанії.

Раніше в грудні Росія озвучила ряд умов для відновлення відносин з Туреччиною. В першу чергу турецька влада має вибачитися за збитий російський бомбардувальник Су-24, а також знайти і покарати винних у цьому інциденті.

Наразі стосовно Анкари діють спеціальні економічні заходи. Санкції торкнулися кількох галузей. Зокрема, в Росію заборонено постачати деяку сільськогосподарську продукцію, сировину і продовольство, вироблені в Туреччині.

Було скасовано чартерне сполучення з цією країною, а з 1 січня 2016 року для турецьких громадян буде призупинено безвізовий режим. Туроператорам, чинним на території РФ, заборонено продавати росіянам путівки в Туреччину.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація