РФ зажадала від Великої Британії надати факти про кібератаки з боку розвідки

РФ зажадала від Великої Британії надати факти про кібератаки з боку розвідки

Посольство направило в МЗС Великобританії ноту з вимогою негайно поділитися з Росією фактами.

Посольство РФ в Лондоні вимагає від британської сторони надати факти про кібератаки з боку російської військової розвідки на комп'ютерні мережі Форін Офісу і військовій лабораторії в Портон-Дауні.

"Посольство направило в МЗС Великобританії ноту з вимогою негайно поділитися з Росією фактами, на підставі яких були зроблені такі висновки", - йдеться в коментарі.

У зв'язку з цим у коментарі підкреслено, що "відмова від професійного діалогу та від надання російській стороні і громадськості яких-небудь доказів свідчить про те, що таких просто немає".

"Посилання на інтереси національної безпеки, громадський порядок і т. п. як підставу для відмови ділитися інформацією виглядають як абсолютно штучні прийоми, які не здатні нікого переконати", - додали в посольстві.

Дані понад трьох сотень співробітників ГРУ знайшли у відкритому доступі

Дані понад трьох сотень співробітників ГРУ знайшли у відкритому доступі

Нагадаємо, 4 жовтня представники Нідерландів та Великої Британії повідомили про розкриття масштабної кібероперації офіцерів ГРУ Росії проти Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХО), яку намагалися здійснити в квітні 2018 року. Там на брифінгу вони також розповіли про діяльність російських шпигунів і в багатьох інших країнах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація