Рідні жертв страшної пожежі в Лондоні критикують рятувальників за хаотичну евакуацію

Рідні жертв страшної пожежі в Лондоні критикують рятувальників за хаотичну евакуацію

Фото: Reuters

Брат загиблого сирійця твердить, що людину просто забули в її квартирі.

Щодня зростає кількість жертв великої пожежі в лондонській багатоповерхівці. Наразі говорять про 30 загиблих і 70 зниклих безвісти, а в лікарнях залишаються 24 потерпілих, деякі з яких у критичному стані, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Рятувальники більше не сподіваються, що хтось міг вижити, але й далі працюють в обгорілій багатоповерхівці, яка от-от може впасти. Наразі мова йде лише про те, щоб відшукати тіла загиблих. "Із сумом повідомляю, що кількість жертв, як ми й казали, зросла. На цю мить ми можемо повідомити, що 30 людей загинули внаслідок пожежі. Зокрема, й один потерпілий, якого доправили до лікарні, та який, попри всі зусилля медиків, помер", - розповів керівник поліції Стюарт Канді.

Наслідки жахливої пожежі в хмарочосі у Лондоні

Наслідки жахливої пожежі в хмарочосі у Лондоні

Із родичами жертв і потерпілих зустрілася королева Єлизавета ІІ, яка разом із онуком, принцом Вільямом, відвідала місце трагедії. Візитом задоволені не всі - дехто з місцевих каже, що урядовці приділили жертвам замало уваги. Найбільше критикують прем'єрку Терезу Мей, яка, хоч і відвідала місце трагедії, із зустріччю з потерпілими зволікала. "Чому мер Лондона та лідер опозиції приїхали сюди без охорони та поліції, прийшли сюди і просто поговорили з людьми? І чому прем'єрка Тереза Мей прийшла сюди з поліцейськими, і ні з ким не зустрілася?", - питає обурений лондонець.

Критикують родичі загиблих і рятувальників - мовляв, евакуація була хаотичною. "Я вийшов на вулицю і зателефонував йому, спитав, де він. Він сказав, що в квартирі, і його ніхто не вивів... Я думав, що вони його вивели на вулицю разом зі мною, але вони залишили його", - скаржиться Омар Аль-Хаджалі, брат загиблого сирійського біженця Мохаммеда Аль-Хаджалі.

Британський уряд обіцяє людям, що мешкали в згорілому хмарочосі, надати нове житло. Гроші на це вже виділяють. На допомогу погорільцям британці зібрали вже більше двох мільйонів фунтів - цієї доби найпопулярніший запит у британському Ґуґлі був: "як допомогти потерпілим". Розслідування причин пожежі буде публічним – таке розпорядження вже віддала британська прем'єрка. У поліції кажуть, що принаймні поки ознак підпалу не знайшли.

Кореспондент ТСН Катерина Федорченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація