Рішення Трампа про звільнення генпрокурора застало зненацька співробітників Білого дому - ЗМІ

Рішення Трампа про звільнення генпрокурора застало зненацька співробітників Білого дому - ЗМІ

Фото: Reuters

Про рішення Дональда Трампа співробітники департаменту, а також адвокати дізналися з повідомлення в твіттері президента.

Рішення президента США Дональда Трампа звільнити генерального прокурора країни Джеффа Сешнса здивувало деяких співробітників Білого дому, повідомляє телеканал CNN.

"Це безумовно було для багатьох з нас зненацька сьогодні", - повідомив телеканалу один з чиновників адміністрації президента.

Як заявив телеканалу джерело в Білому домі, найімовірніше, з тією кількістю справ, які необхідно завершити до кінця поточного року законодавцям, кандидатура на посаду генпрокурора США буде затверджена не раніше наступного.

Джерело CNN у департаменті юстиції заявило, що персонал не отримував офіційного повідомлення про відхід Джеффа Сешнса і про те, що його обов'язки тимчасово виконуватиме Метью Вайтекер. Про рішення Дональда Трампа співробітники департаменту, а також адвокати дізналися з повідомлення в твіттері президента.

Як повідомлялося, генпрокурор США Джеф Сешнс у середу подав на ім'я президента країни Дональда Трампа прохання про відставку.

"Шановний пане президент, на ваше прохання я подаю у відставку", - йдеться в посланні Сешнса.

Генпрокурор США подав у відставку на вимогу Трампа

Генпрокурор США подав у відставку на вимогу Трампа

Трамп протягом довгого часу жорстко критикував Джеффа Сешнса за відмову розслідувати ймовірні зв'язки між його передвиборним штабом і Росією. Президент США заявляв, що відмова Сешнса відкрила двері розслідуванню під керівництвом спеціального прокурора Роберта Мюллера.

Повʼязані теми:

Наступна публікація