Рішучий протест: Китай гнівається через розміщення Штатами ПРО на землях Південної Кореї

Росія, своєю чергою, заявила, що ці дії США заводять корейський півострів у глухий кут.

Китай висловлює рішучий протест США і Республіці Корея у зв'язку з початком розгортання комплексів протиракетної оборони THAAD на південнокорейській території.  

Про це на брифінгу заявив офіційний представник МЗС КНР Ген Шуан, передає ТАСС.

"Ми висловлюємо рішучий протест у зв'язку з розміщенням США комплексів ПРО THAAD на південнокорейській території. Китай вживе рішучих заходів для захисту власних інтересів в сфері безпеки, і всі відповідні наслідки понесуть США і Республіка Корея", — заявив дипломат.

На запитання про те, чи була доведена ця позиція уряду КНР до Вашингтона і Сеула дипломатичними каналах, Ген Шуан відповів ствердно.

"Ця позиція була доведена до США і РК і обговорювалася з ними кілька разів. Тож обом сторонам добре відомо про неї", — резюмував офіційний представник зовнішньополітичного відомства Китаю.

Водночас у МЗС Росії заявили, що розміщення Штатами на території Південної Кореї оборонного комплексу заводить ситуацію на корейському півострові в глухий кут. Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, Штати заявили про початок розгортання зенітного ракетного комплексу THAAD на території Південної Кореї.

Речник Білого дому Шон Спайсер заявив, що керівництво США докладає зусиль для забезпечення більшого захисту союзників, передусім Південної Кореї і Японії, на тлі ракетно-ядерної загрози з боку режиму Пхеньяна. З цією метою Сполучені Штати розміщують на території Південної Кореї протиракетний комплекс THAAD (Висотну зональну оборону на театрі воєнних дій.

ядерна програма КНДР

Повʼязані теми:

Наступна публікація