Робота омбудсменів: у Путіна не розуміють інтересу України навколо "якихось конкретних прізвищ"

Робота омбудсменів: у Путіна не розуміють інтересу України навколо "якихось конкретних прізвищ"

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков. / Фото: Reuters

У Путіна визнали труднощі в переговорах по відвідуванню омбудсменами ув'язнених

У переговорах щодо відвідування ув'язнених українським і російським омбудсменами є труднощі, але ефективність їхньої роботи будуть оцінювати президенти України і Росії.

Про це заявив речник російського лідера Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Там, як і раніше відбувається вельми проблематична ситуація з синхронізацією дій двох омбудсменів. Зрозуміло, що досить великий дефіцит взаємної довіри, але повна поки що розкоординація. Про ефективність їхньої роботи судити президентам, бо саме вони давали доручення своїм підлеглим", - сказав він.

Пєсков зазначив, що сторони не можуть домовитися "про алгоритм дій і про режим відвідувань" ув'язнених. Крім того, в Кремлі не розуміють інтересу української сторони навколо "якихось конкретних прізвищ", і чому "абсолютно ігноруються інші особи, які також перебувають у відповідних установах на території Росії".

Пєсков зазначив, що все одно "процес йде", і запевняє, що російська сторона залишається відданою домовленості, яка була досягнута президентами України і Росії.

Нагадаємо, 9 червня президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, під час якої вони обговорили звільнення ув’язнених громадян обох країн. Після цього Порошенко доручив омбудсмену Людмилі Денісовій найближчим часом відвідати українських політв'язнів, які утримуються в Росії та в окупованих Криму і на Донбасі. 

Людмила Денісова спробувала зустрітися з незаконно ув’язненим Миколою Карп'юком, але до нього її також не пустили. А до цього її не пустили на зустріч із українським політв’язнем Олегом Сенцовим. Потім Денісову не допустили до українського політичного в'язня Романа Сущенка у Москві. 18 червня Денісова провела переговори з російською колегою Тетяною Москальковою у Москві, однак домовленості знову були порушені вже наступного дня.

19 червня Людмила Денісова та Тетяна Москалькова домовились про взаємні візити до чотирьох ув’язнених за вибором з кожної сторони, але ці домовленості так і не виконуються.

Українська омбудсмен звернеться до послів країн "нормандської четвірки" через недопуск до ув’язнених у Росії українців

Українська омбудсмен звернеться до послів країн "нормандської четвірки" через недопуск до ув’язнених у Росії українців

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація