Росія досі повсюдно втручається в американські вибори – розвідка США

Росія досі повсюдно втручається в американські вибори – розвідка США

Директор Національної розвідки США Ден Коутс / Фото: Reuters

Кампанія РФ намагається послабити та розділити Сполучені Штати.

Втручання Росії у перебіг американських виборів триває і зараз.

Про це заявив директор Національної розвідки США Ден Коутс.

За його словами, РФ намагається втрутитись у середньострокові вибори. "Ми продовжуємо бачити широко розповсюджену російську кампанію, яка намагається послабити та розділити Сполучені Штати", - наголосив Коутс.

Як повідомляє Reuters, американські чиновники стверджують, що незаконна діяльність Россії спрямована, зокрема, на створення перешкод для голосування, забезпечення незаконного фінансування виборчих кампаній, кібератаки на інфраструктуру для голосування.

Також зазначається, що ФБР вже почало розслідування втручання у вибори. "Нам також відомо, що росіяни намагалися зламати і вкрасти інформацію кандидатів і урядовців", - сказав Коутс.

Раніше президент США Дональд Трамп закликав генпрокурора країни Джеффа Сешнса "просто зараз" припинити кримінальне розслідування співпраці його президентської кампанії з Росією заради впливу на вибори 2016 року. Після цього у Білому домі одразу запевнили, що заклик американського президента припинити розслідування не був наказом. "Трамп просто висловив свою думку", - заявили там.

Трамп запросив Путіна до США

Трамп запросив Путіна до США

Повʼязані теми:

Наступна публікація