Росія готується до нового пришестя Путіна: ЗМІ дізналися, коли він оголосить про балотування в президенти

Росія готується до нового пришестя Путіна: ЗМІ дізналися, коли він оголосить про балотування в президенти

Президент Росії Володимир Путін / Фото: Reuters

Вибори глави держави відбудуться 2018 року.

Президент Росії Володимир Путін оголосить про готовність брати участь у виборах президента в березні 2018 року. Публічних заяв про готовність балотуватися він ще не робив, однак "визначився, що буде брати участь", повідомляє РБК з посиланням на федерального чиновника.

Насьогодні є кілька сценаріїв драматургії висунення Путіна, розповів виданню інший федеральний чиновник, також підтвердив цю інформацію співрозмовник, близький до Кремля.

Існують два підходи до оголошення про балотування: президент РФ повідомить про своє рішення до того, як Рада Федерації призначить вибори, або після. Вибори президента відбудуться 18 березня 2018 року. Верхня палата парламенту повинна призначити кампанію в період від 7 до 17 грудня.

Путін особисто керував запуском міжконтинентальних балістичних ракет з території Росії

Путін особисто керував запуском міжконтинентальних балістичних ракет з території Росії

Джерела уточнюють, що швидше за все це відбудеться до з'їзду "Єдиної Росії" (22-23 грудня). Передбачається, що кампанія буде максимально короткою за часом, перемога Путіна не викликає сумнівів, тому немає необхідності поспішати з оголошенням, пояснюють джерела.

Варіантів, як саме буде обставлено оголошення Путіна про висунення, багато, всі вони передбачають певний ступінь драматургії, але це не найважливіше в кампанії — який би сценарій не був обраний, потрібний медійний ефект все одно буде досягнутий, сказало одне з близьких до адміністрації президента джерел РБК.

Пріоритетним сценарієм висунення Путіна є самовисування: він має більш широку підтримку в суспільстві, ніж партія "Єдина Росія".

Варіант самовисування передбачає збір підписів громадян, які потрібно здати до кінця січня, тому на процес збору є не більше місяця, з яких два тижні — свята й передсвяткові дні.

На підсумковій прес-конференції саміту АТЕС у в'єтнамському Дананге Путін заявив, що поки що залишить питання про своє можливе висунення на новий президентський термін без відповіді. "Прийде час, то поговоримо на цю тему", - сказав він у відповідь на питання: "Коли вже нарешті? Ми вже втомилися чекати".

Повʼязані теми:

Наступна публікація