Росія готується до ведення гарячої війни – Міноборони Польщі

Росія готується до ведення гарячої війни – Міноборони Польщі

Фото: Reuters

Міністр оборони Польщі пояснив, що росіяни готуються не до оборони, а до агресії.

Судячи з нещодавніх масштабних військових навчань Росії, країна може готуватися до повномасштабної війни.

Таку думку під час перебування у Канаді висловив міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич, передає кореспондент видання "Укрінформ".

Військові навчання "Захід-2017" свідчать про підготовку РФ до наступальних операцій, переконаний очільник Міноборони Польщі.

"Навчання "Захід-2017" закінчилися два місяці тому. Вони відбувалися у просторі між Північним льодовитим океаном і Чорним морем та залучали навіть пуски балістичних ракет "Іскандер", які можуть нести ядерні боєголовки. Росіяни готувалися не до оборони, а до агресії", - пояснив Мацеревич.

Політик зауважив, що йдеться про підготовку до гарячого протистояння, а не про нову Холодну війну.

"З цієї точки зору Польща має погодитися із припущенням, що це не нова Холодна війна, а уведення до гарячої війни", - уточнив польський міністр оборони.

Нагадаємо, що раніше НАТО звинуватив Росію у тому, що вона ввела Альянс в оману щодо кількості військових, які брали участь у навчаннях "Захід-2017" на території Білорусі.  Про це посли країн-членів Альянсу сказали під час зустрічі із послом Росії при НАТО Олександром Грушком.

Міністерство оборони Росії заявляло, що у військових навчаннях брали участь близько 12 700 військовослужбовців. НАТО стверджує, що їх було набагато більше і вони імітували напад на Захід.

Повʼязані теми:

Наступна публікація