Росія хоче повернути сплачені Франції за "Містралі" гроші

Росія хоче повернути сплачені Франції за "Містралі" гроші

Для Росії гроші вже цінніші за "Містралі"

Варіант фінансової компенсації наразі вважають пріоритетним при вирішенні питання.

Росія зацікавлена в поверненні грошей, сплачених Франції за контрактом на виготовлення та купівлю двох вертольотоносців типу "Містраль". Про це заявив заступник міністра оборони РФ Юрій Борисов.

За його словами, Росія погоджується "на будь-який варіант розвитку подій" навколо вертольотоносців, передачу яких Франція заблокувала у зв'язку з агресивною політикою Москви відносно України.

"Неважливо, чи на календарі буде 31 грудня 2014 року, чи 1 січня 2015 року: ми чекаємо на рішення від Франції", - запевнив чиновник міноборони Росії.

При цьому Москву, за його словами, влаштує як передача самих суден, так і повернення "всіх вкладених коштів". Останній варіант Борисов навіть назвав "таким, якому, можливо, варто віддати перевагу" з огляду на валютну кризу та суттєве здешевшення російського рубля.

Контракт на передачу двох суден типу "Містраль" між російським "Рособоронекспортом" та французькою компанією DCNS був підписаний ще 2011 року. Загальна сума контракту, за даними AFP, становить 1,2 мільярда євро. Хоча перший вертольотоносець, згідно з домовленостями, Франція мала поставити Росії ще в середині листопада, рішення про передачу обох суден було відкладене Парижем. Міністр оборони країни Жан-Ів Ле Дріан на початку грудня не виключив, що Франція взагалі не поставить Росії вертольотоносці.

Як уже повідомлялося, днями російські моряки, так і не дочекавшися "Містраля", покинули французький порт.

Повʼязані теми:

Наступна публікація