Росія не надсилатиме своїх спостерігачів на українські вибори, бо боїться за них

Росія не надсилатиме своїх спостерігачів на українські вибори, бо боїться за них

Фото: УНІАН

Водночас там хочуть, аби через це поставили під сумнів об'єктивність результатів цих виборів.

Росія не надсилатиме на вибори в Україну своїх спостерігачів з міркувань безпеки.

Про це повідомили в прес-службі МЗС РФ.

Там вважають що відмова України акредитувати російських спостерігачів - "грубе порушення міжнародних зобов'язань у сфері загальноприйнятих електоральних процедур". У МЗС РФ заявили, що київська влада "витерла ноги" об стандарти місії БДІПЛ. 

Водночас там сподіваються, що відсутність спостерігачів РФ і можливості голосувати на території РФ поставить під сумнів об'єктивність результатів виборів в Україні.

Нагадаємо, у четвер, 7 лютого, Верховна Рада заборонила громадянам Росії бути офіційними спостерігачами на виборах президента України, народних депутатів України та місцевих виборах. Своєю чергою Європейська комісія не зраділа рішенню.

Раніше Центральна виборча комісія РФ направила до російського МЗС список можливих учасників місії спостерігачів ОБСЄ на виборах президента України. А глава МЗС РФ Сергій Лавров стверджував, що Москва отримала запрошення на українські вибори.

Своєю чергою очільник МЗС України Павло Клімкін заявив, що його відомство не буде реєструвати офіційних спостерігачів від РФ на українських президентських виборах і сподівається на таке ж рішення від Центральної виборчої комісії.

Шестеро кандидатів у президенти підписали меморандум про чесні вибори

Шестеро кандидатів у президенти підписали меморандум про чесні вибори

Повʼязані теми:

Наступна публікація