Росія озвучила свої "вимоги" на засіданні Радбезу ООН щодо Сирії

Росія озвучила свої "вимоги" на засіданні Радбезу ООН щодо Сирії

Фото: Reuters

Постпред РФ звинуватив повстанців у виготовленні хімічної зброї.

Росія вимагає, аби представники Організації із заборони хімічної зброї прибули безпосередньо на місце ймовірного застосування хлорину у Сирії.

Про це заявив постійний представник РФ в ООН Василь Небензя під час засідання Ради безпеки.

"Ми вимагаємо, щоб Організація із заборони хімічної зброї виїхала на всі ці місця, де були виявлені тонни отруйних речовин, і провела розслідування. Доступ туди є", - сказав він.

Також Небензя повторив слова Лаврова про те, що російські експерти були у місті Дума, де сили режиму Асада, ймовірно, застосували хімічну зброю. Росіяни заборонених речовин не виявили.

"Після звільнення Думи туди вирушили російські фахівці для збору ґрунту на предмет нервово-паралітичних газів, опитали жителів і медиків, ніхто не бачив жертв хіматаки. Ніякої хіматаки не було", - додав він.

Проте постпред вважає, що сирійські повстанці, все ж, виготовляють речовини для хімічної зброї. 

"Ніхто досі не адресував той факт, що на звільнених від бойовиків територіях Сирії було знайдено хімічну зброю, виявлений промисловий комплекс для виготовлення отруйних речовин", - сказав Небензя.

Проурядові сили Сирії застосували проти мирних громадян зброю масового ураження

Проурядові сили Сирії застосували проти мирних громадян зброю масового ураження

Нагадаємо, щонайменше 70 людей померли під час ймовірної хімічної атаки в сирійському місті Дума - останньому місті, яке перебуває під контролем повстанців у Східній Гуті. За атакою підозрюють вплив Росії.

За словами президента США Дональда Трампа, Штати ухвалять рішення щодо реакції на хіматаку у Сирії протягом двох діб. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація