Росія після майже річної перерви взялася за добудову "Північного потоку-2"

Росія після майже річної перерви взялася за добудову "Північного потоку-2"

Фото: Газпром

Російське судно прибуло на місце добудови вранці 11 грудня.

Російське судно-трубоукладач "Фортуна" відновило будівництво незакінченої ділянки російського проєкту "Північний потік-2". Роботи відновлені після майже річної паузи.

Про це інформують РосЗМІ з посиланням на Nord Stream 2 AG.

Відомо, що баржа прибула до місця будівництва російського проєкту "Північного потоку-2" в територіальних водах Німеччини вранці п'ятниці, 11 грудня.

Як очікується, російське судно укладе 2,6-кілометрову ділянку газопроводу у водах на глибині до 30 м. За інформацією російських ЗМІ, будівництво наразі ведеться між німецьким портом Зассніц і датським островом Борнхольм.

Стосовно наступних робіт на морській ділянці поки невідомо. У компанії кажуть, що нібито розпочали роботи після отримання всіх відповідних дозволів.

До слова, торік зведення проєкту було зупинено через санкції США.  

Раніше радниця голови правління "Нафтогазу" Лана Зеркаль заявила, що палата представників США схвалила більшістю голосів додаткові санкції проти компаній, які беруть участь у страхуванні та ліцензування російського проєкту "Північний потік - 2". Санкції США Зеркаль назвала "бомбою", яка повинна остаточно підірвати плани російського "Газпрому" щодо добудови "Північного потоку-2". Вона додала, що Україна очікує найближчими днями аналогічного голосування в Сенаті.

Нагадаємо, Данія дозволила Nord Stream 2 AG добудувати незакінчену ділянку російського газопроводу "Північний потік-2" у своїх водах з використанням нових трубоукладачів. 

Як повідомлялося, швейцарська компанія Allseas заявила, що не відновить роботи з будівництва "Північного потоку-2". Трубоукладальна компанія покинула регіон роботи у Балтиці та перейшла працювати на інший проєкт.

Повʼязані теми:

Наступна публікація