Росія планує передати свої "докази" щодо катастрофи MH17 до Нідерландів

Росія планує передати свої "докази" щодо катастрофи MH17 до Нідерландів

Фото: Reuters

В РФ вважають, що це змусить переглянути попередні висновки у справі.

Генеральна прокуратура Росії передасть свої докази начебто причетності України до катастрофи Boeing авіарейсу МН17 на Донбасі 2014 року. 

Про це повідомила прес-служба Слідчого комітету РФ.

"Наразі отримана нова інформація направлена до Генеральної прокуратури Російської Федерації для передачі голландській стороні згідно з наявними міжнародними домовленостями. Вважаємо вкрай важливим взяти до уваги цю інформацію і врахувати її в подальшому процесі розслідування при формуванні остаточних висновків Спільної слідчої групої", - йдеться у повідомленні. 

Також російські правоохоронці зазначають, що твердження про причетність до катастрофи російського "БУКа" не знайшли підтвердження, а "докази" РФ є начебто приводом переглянути висновки, які є наразі. 

Раніше начальник головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ Микола Паршин заявив, що ракета, якою над Донбасом було збито малайзійський Boeing, нібито була на озброєнні в українській військовій частині

Окрім цього, російські військові стверджують, що відеоматеріали щодо збиття Boeing-777 MH17 в липні 2014 року, представлені Міжнародною слідчою групою (Joint Investigation Team - JIT), були сфальсифіковані.

Нагадаємо, група JIT переконана в тому, що самохідна вогнева установка, зенітний ракетний комплекс системи "Бук" використаний для запуску ракети, яка збила авіалайнер рейсу MH17, належав 53-й Зенітній ракетній бригаді, підрозділу збройних сил Російської Федерації, дислокованій у Курську.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Доповідь щодо MH17: оголошено імена підозрюваних
Наступна публікація