Росія побудує нову військову базу в Сирії – Reuters

Росія побудує нову військову базу в Сирії – Reuters

Фото: Reuters

Угода між курдами і Москвою набула чинності сьогодні, 20 березня.

Росія побудує нову військову базу на північному заході Сирії.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на представника курдських "Загонів народної самооборони" (YPG) Редура Кселиля.

Представник YPG повідомив, що угода з Москвою була укладена в неділю, 19 березня "в рамках співпраці для боротьби з тероризмом" і передбачає навчання бійців YPG.

За його словами, російські військовослужбовці вже прибули на бронемашинах в район нової бази в сирійській провінції Африн.

Він також додав, що договір з російською стороною набуває чинності сьогодні, 20 березня. При цьому не повідомляється, скільки військових РФ прибули на місце, де буде створена база. Російські військовослужбовці вже прибули на бронемашинах в район нової бази в сирійській провінції Африн.

"Російська присутність у районі Жандирс в Африні стала результатом досягнутої угоди між нашими загонами з російськими військами, що діють у Сирії, в рамках кооперації у боротьбі з тероризмом з тим, щоб надати допомогу в навчанні наших сил сучасним методам ведення війни, а також для встановлення прямій лінії зв'язку з російськими силами", – сказав Редур Кселиль.

Нагадаємо, Росія будує поряд з Україною ще одну військову базу.

Журналіст, який відвідав місто Клинці Брянської області на заході Росії (близько 50 км. від кордону з Україною - ред), бачив тимчасовий військовий табір, велика кількість військовослужбовців і техніку.

Солдати розповіли представнику ЗМІ, що вони охороняють "спеціальний військовий об'єкт".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація