Росія просить Італію розрахуватися за "гуманітарну допомогу" зняттям санкцій

Росія просить Італію розрахуватися за "гуманітарну допомогу" зняттям санкцій

РФ відправила "допомогу" в березні.

Росія просить Італію розрахуватися за "гуманітарну допомогу", яку вона відправила до країни, зняттям економічних обмежень. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Сенсаційною інформацією поділилось італійське видання "Лінк'єста". За їхніми даними, президент комісії із закордонних справ сенату Віто Петрочеллі отримав листа від свого російського колеги Леоніда Слуцького із проханням натиснути на Брюссель заради послаблення санкцій.

Гуманітарку літаками Кремль направив до Італії ще на початку березня. Згодом з'ясували журналісти, що майже 80% російського вантажу виявилося непотрібним. Схожу допомогу відправили й до Штатів, теж не безкоштовно.

До слова, на початку квітня під приводом боротьби з коронавірусом Росія намгагалася просунути ідею послаблення санкцій у Генасамблеї ООН. Тоді Україна забракувала цей проект резолюції.

Росія просить Італію натиснути на Брюссель заради послаблення економічних обмежень

Росія просить Італію натиснути на Брюссель заради послаблення економічних обмежень

Як повідомлялося, російський уряд для боротьби з новим коронавірусом COVID-19 направив до Італії, яка потерпає від недуги, начебто гуманітарну допомогу. Однак така "щедрість" Кремля викликала неабияке занепокоєння на Заході. Журналісти видання La Stampa пишуть, що близько 80% гуманітарної допомоги виявилися абсолютно непотрібними або малокорисними і насправді країною вільно пересуваються російські військові.
 

Повʼязані теми:

Наступна публікація