Росія розширила санкції проти Євросоюзу

Росія розширила санкції проти Євросоюзу

Фото: Міністерство закордонних справ Росіії

У МЗС РФ зазначили, що введені санкції є відповіддю на дії Євросоюзу.

Росія запровадила нові санкції проти представників країн-членів ЄС і євроінституцій, заборонивши їм в'їзд на територію РФ.

Про це повідомили у прес-службі російського МЗС.

"Російська сторона ухвалила рішення про розширення відповідного списку представників країн-членів та інституцій ЄС, яким заборонений в'їзд на територію Російської Федерації. Підставою для такого рішення стали бездоказові, а часом абсурдні звинувачення на адресу наших співвітчизників. РФ неодноразово застерігала сторону ЄС від використання інструменту односторонніх санкцій, що суперечить міжнародному праву", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, кількість фігурантів російського списку доведена до паритетного зі списком Євросоюзу.

"Відповідні обмеження введені згідно з Федеральним законом від 15 серпня 1996 р №114-ФЗ "Про порядок виїзду з Російської Федерації та в'їзду в Російську Федерацію", - додали у міністерстві, наголосивши, що відкрито попереджали про те, що Росія залишає за собою право на співмірні відповідні дії.

Наразі МЗС Росії спрямував до представництва Європейського союзу в Росії ноту для інформування про рішення.

Нагадаємо, раніше Європейський Союз ввів санкції проти восьми росіян через агресивні дії РФ у листопаді 2018 у Керченській протоці.

Згодом Сполучені Штати розширили антиросійський санкційний список, додавши до нього шість фізичних і вісім юридичних осіб. Обмеження спрямовані проти причетних до необґрунтованих нападів Росії на українські військові кораблі в Керченській протоці, анексії Криму та підтримки незаконних виборів сепаратистських урядів на сході України.

Згодом Канада ввела санкції проти РФ через агресію у Керченській протоці. Під обмеження потрапили 114 росіян і 15 російських компаній.

Повʼязані теми:

Наступна публікація