Росія скликає екстрене засідання Ради Безпеки ООН через авіаудари в Сирії

Росія скликає екстрене засідання Ради Безпеки ООН через авіаудари в Сирії

Фото: Reuters

У Кремлі засудили дії США та союзників.

Володимир Путін заявив, що Росія скликає екстрене засідання Ради Безпеки ООН для обговорення "агресивних дій США та їхніх союзників" у Сирії, йдеться в офіційній заяві прес-служби Кремля.

Президент РФ засудив авіаудари, що були завдані з боку США, Франції та Великої Британії і назвав їх "актом агресії проти суверенної держави, що перебуває на передньому краї боротьби з тероризмом".

Путін також підкреслив, що російські експерти не знайшли в передмісті Дамаска Думі жодних слідів використання хімічної зброї. Та  назвав хімічну атаку "уявним інцидентом".

"Нинішня ескалація ситуації навколо Сирії чинить руйнівну дію на всю систему міжнародних відносин. Історія розставить все по своїх місцях, і вона вже поклала на Вашингтон важку відповідальність за криваву розправу з Югославією, Іраком, Лівією", - заявив очільник Кремля.

Нагадаємо, вранці президент США Дональд Трамп виступив з екстреною заявою про те, що збройні сили США, Великої Британії та Франції завдали удари по сирійських об'єктах, пов'язаних із хімічною зброєю.

Усі вони були нанесені по цілях у Дамаску. Участь у військовій операції брали військові США, Британії та Франції. Рішення про удар ухвалено через тиждень після застосування хімічної зброї проти мирного населення в Думі, внаслідок чого загинули десятки людей.

У Кремлі переконують, що хімічної атаки у Сирії не було

У Кремлі переконують, що хімічної атаки у Сирії не було

Повʼязані теми:

Наступна публікація