Росія стягує до Середземного моря найбільшу флотилію за весь час війни в Сирії – ЗМІ

Росія стягує до Середземного моря найбільшу флотилію за весь час війни в Сирії – ЗМІ

Фото: Reuters

Вона готується до начебто запланованого ракетного удару США.

Росія розгортає в Середземному морі найпотужнішу флотилію бойових кораблів за весь час війни в Сирії.

Про це повідомляє російське видання "Известия".

До складу угруповання флоту наразі входить 10 кораблів, ще кілька на підході, які оснащені крилатими ракетами "Калібр". У Міноборони РФ повідомили, що наразі в Середземному морі розташовані кораблі Північного, Балтійського та Чорноморського флоту, а також Каспійської флотилії. Також у морі є два російських підводних човни.

У сирійського диктатора Башара Асада вважають, що присутність численних російських кораблів відповідає міжнародному праву та дозволена сирійським урядом.

"Російська присутність важлива, щоб не дозволити західним країнам перешкодити швидкому завершенню війни. Російські сили виступають гарантом стабільності в регіоні і не дають спалахнути широкій регіональній війні", - заявив прес-секретарь сирійського парламенту Наджі Габід.

Російське видання "КоммерсантЪ" також повідомило і про розгортання зенітного ракетного комплексу "Тор-М2" на російській авіабазі Хмеймім у Сирії.

Наразі сирійська армія готується до наступу на провінцію Ідліб – єдині території, які контролюють антиурядові сили. Експерти вважають, що це угруповання кораблів виведене для підтримки наступу Асада на прикордонний з Туреччиною регіон, що може призвести до ескалації конфлікту та безпосередніх сутичок між урядовими силами та військами інших країн.

У Росії ж вважають, що США готують потужний ракетний удар та воєнну операцію проти уряду сирійського диктатора Башара Асада. Через це й було збільшено контингент військових кораблів у Середземному морі. Приводом до атаки, на думку Росії, стане чергове "інсценування" використання хімічної зброї режимом Асада проти цивільного населення.

Фото: ТСН.ua

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Битва за Сирію
Наступна публікація